Specialiseringsinfo
Här har Studierådet samlat all information om alla specialiseringar för Ekosystemteknik inklusive masterprogrammet i riskhantering.
Poängplanering
Det behövs en del planering av dina studier de avslutande åren. Här har vi samlat all info för att hjälpa dig att planera utbildningen!
Tips på fristående relevanta kurser

Kombinera specialiseringar
Kom ihåg att du inte nödväntigtvis behöver läsa alla dina poäng inom en och samma specialisering. Några av specialiseringarna gå att kombinera.
Kom på vårt Specialiseringsmingel!
Studierådet planerar att anordna ett specialiseringsmingel med studenter från alla specialiteteringar under lunchen 31 mars 2022. Här är din chans att veta mer om vad studenterna själva tycket om sin utbildning! Vi ses!
Här är alla specialiseringarna

Energisystem
Samhällets energiförsörjning har starka kopplingar till storskaliga och långsiktiga miljöproblem. Uthålliga lösningar av dessa problem kräver förutom kunskaper om miljöproblemens naturvetenskapliga mekanismer även insikter i såväl energi- och miljöteknik som samhällsfrågor.

Miljösystem
Utöver generell förståelse för miljö- och hållbarhetsfrågor och deras komplexitet (hur och varför problemen uppstår, vilka effekter och konsekvenser de leder till, hur de kan motverkas och åtgärdas) , behövs idag kunskap om hur dessa frågor kan hanteras på nationell och internationell nivå.

Processdesign
En effektiv tillverkningsprocess är en förutsättning för framställning av alla konkurrenskraftiga produkter som t.ex. färger, specialkemikalier och läkemedel. Med en effektiv process menas att den skall vara ekonomiskt optimal samtidigt som den ger minimal miljöbelastning.
Vattenresurshantering
Människans vattenhantering är avgörande för många av de stora miljöfrågorna och samtidigt förutsättning för en bra samhällsutveckling. Denna specialisering ger kunskaper om grundvatten, ytvatten och VA-teknik och förbereder för arbete med både tekniska och naturliga vattensystem. All undervisning sker på engelska och det finns många internationella studenter på kurserna.
Masterprogrammet i Riskhantering
Vid helt vardaglig, odramatisk verksamhet kan det till exempel uppstå skador – på miljön, på människors fysiska och psykiska hälsa samt på egendom och verksamhet. Dessutom utvecklas produkter på nya sätt, produktionstakten ökar, distributionen moderniseras, kommunikationsmönster och infrastruktur ändras. Dessa förändringar medför också risker. Det handlar därför om att redan vid planeringen tillgodose en god livskvalitet genom att i förväg fundera på vad som skulle kunna hända om något går snett. Behovet av god utbildning för att klara dessa uppgifter har ökat väsentligt under de senaste åren. Den avslutande utbildningen inom Riskhantering handlar om att förutse, bedöma och minska riskerna vid stora olyckor eller katastrofer, samt att hantera konsekvenserna.

Det bästa med min specialisering

Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Donec rutrum congue leo eget malesuada. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat
Namns
Hur gör man?
