Relevanta kurser

Under din specialisering så får du läsa 15 hp externt utanför programmet. Men det kan vara lite svårt att hitta den där spännande och intressanta kursen som ges på en annan institution som du kan läsa trots annan bakgrund. För att underlätta för dig har Studierådet nedan sammanställt en lista över relevanta kurser som kanske skulle kunna passa just dig!

Listan består av kurser som många Ekostudenter tidigare har läst externt, kurser som tidigare har undersökts av Studierådet samt rekommendationer som inkommit från studenter.

Projektledning 7,5 Hp

Passar: alla specialiseringar.

Riskkurser

Passar: de flesta specialiseringar (beror på kursen).

Tänk på: läs noga på förkunskaper & behörighet. Det är bara enstaka kurser ekosar kan läsa om man inte går risk.

Statistisk modellering av extremvärden 7,5 Hp

Passar: –

Har du ett bra kurstips?

Du kanske sitter på en relevant kurs som du har läst och vill rekommendera till en kursare och bidra till vår lista? Vi blir bara glada att utöka vår lista.

Poängplanering

Det behövs en del planering av din studier de avslutande åren. Här har vi samlat all info för att hjälpa dig att planera utbildningen! 

Tips på fristående relevanta kurser

Vissa kurser kan man läsa utanför programmet. Här har vi samlat några tips på bra sådan kurser för de olika specialiseringarna.

Kombinera specialiseringar

Kom ihåg att du inte nödväntigtvis behöver läsa alla dina poäng inom en och samma specialisering. Några av specialiseringarna gå att kombinera. 

Ta hjälp av studievägledare, Tobias!

Vårt bästa tips är ändå att OM du fastnar och vet inte hur du ska komma vidare i din utbildning, boka ett möte med vår Studie- och yrkesvägledare Tobias!
Alla Kurser på WKontakta Tobias